Фотосоларен шлем PARWELD XR940A с аспирационна система Назад Фотосоларен шлем PARWELD XR940A с аспирационна система

Фотосоларен шлем SHERMAN V5a

163,20 лв.
На склад
SKU
7812278

Маска за заваряване Продуктов код: 7812278 Цвят: Черен

Автоматично затъмняване, четири фотосензора, много голямо зрително поле, накланящ се филтър, диапазон на затъмняване 4 -13 DIN, оптичен клас 1/1/1/1

Ескпресна доставка
14 дни възможност за замяна

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Автоматичният заваръчен шлем Sherman-profi V5a е предназначен да предпазва вашите очи и лице от искри, пръски и вредни лъчения по време на електрическо и газово заваряване, спояване, кислородно рязане и шлайфане.

Автоматичният затъмняващ филтър автоматично се променя от светъл на тъмен след запалване на дъгата и отново става светъл след заваряване.

Шлемът V5a има две външни копчета, позволяващи регулиране на степента на затъмняване от 4 до 13 по DIN и плавно регулиране на чувствителността на реакцията на фотосензорите към интензитета на дъгата по време на заваряване, както и два външни превключвателя, позволяващи трипозиционна настройка на времето на забавяне за превключване на тъмно/светло състояние и промяна на режима на работа. Затъмняващият филтър е с най-висок оптичен клас 1/1/1/1, осигуряващ пълна безопасност на заварчика. Оборудван е с четири фотосензора, което е особено важно при заваряване с ниски токове.

Благодарение на големия визьор с размери 100 x 62 mm, фотосоларната маска V5a има изключително голямо зрително поле. Освен това има възможност за пълно накланяне на затъмняващия филтър, което значително увеличава ъгъла на видимост и е особено полезно при извършване на прецизни дейности или работа при неблагоприятни условия на осветление.

Козирката V5a е оборудвана с усъвършенствана, удобна и ергономична шапка, позволяваща перфектно прилягане и пълно регулиране на позицията на козирката. Специална система за накланяне променя центъра на тежестта на каската спрямо главата на заварчика.

Когато е избрана функцията за шлайфане (GRIND), потъмняващият филтър преминава в светло състояние без опция за регулиране на потъмняването.

На вътрешния контролен панел има бутон "Тест", който ви позволява да проверите състоянието на зареждане на батерията и правилната работа на филтъра за затъмнение.

По отношение на технологичен напредък, технически параметри и качество на изработка, маската е сравнима с продукти на фирми като Speedglas, Optrel и др.

 

Каталожен номер 7812278
Диапазон на затъмняване DIN 4 – 13
Време за превключване - светло/тъмно [s] 1/30000
Време за превключване - тъмно/светло [s] 0,3 – 0,9 (стъпка)
Регулиране на чувствителността Плавно
Заваряване/шлайфане Да/Да
Брой фото сензори 4
Зрително поле [mm] 100 х 65
UV/IR защита DIN 16
Потъмняване в светло състояние DIN 3 – 3.5
Оптичен клас на филтъра 1/1/1/1
Захранване Фотоклетка + батерия
Включване/изключване Автоматичен
Работен температурен диапазон [°C] -5 ÷ +55
Гаранционен срок [години] 2
Тегло [kg] 0,98
To Top