Коксов електрод 9.5мм Назад Коксов електрод 9.5мм

Коксов електрод 13мм

1,92 лв.
На склад
SKU
AGC1/2

Коксов електрод 13мм Продуктов код: AGC 1/2 x 12" Въгленов електрод за рубене

Ескпресна доставка
14 дни възможност за замяна

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Въглеродните електроди са изключително гъвкави и незаменими инструменти, използвани в много области, особено в индустрията и електротехниката. Изработени от смес от въглерод и свързващо вещество, въглеродните електроди са един от най-популярните видове електроди, използвани в различни приложения. По-долу е дадено подробно описание на тези продукти:

1. Висока производителност и проводимост: Въглеродните електроди имат отлична електрическа проводимост, което ги прави идеален избор в полета, които изискват стабилен токов поток. Използват се в металургичната и стоманодобивната промишленост, както и в производството на стомана и алуминий, където играят ключова роля в електротермичните процеси.

2. Устойчивост на висока температура: Въглеродните електроди са устойчиви на изключително високи температури, което ги прави незаменими в процеси, изискващи излагане на интензивна топлина, като заваряване на метал, топене на стъкло и производство на керамика.

3. Ниска консумация и дълъг експлоатационен живот: Благодарение на тяхната издръжливост, въглеродните електроди имат ниска консумация, което се изразява в по-дълъг експлоатационен живот на тези продукти. Това позволява по-ефективно и икономично използване на електродите в производствените процеси.

4. Множество приложения: Въглеродните електроди се използват в различни области, вариращи от металургията, електротехниката, химическата промишленост до научните изследвания и авиационната индустрия. Незаменими са при производството на стомана, метални сплави и при производството на електроенергия.

5. Прецизен контрол на процеса: Благодарение на свойствата на въглеродните електроди, топенето на метала и електрохимичните реакции могат да бъдат прецизно контролирани, което се превръща в продукти с точни параметри и качество.

6. Ползи за околната среда: Въгленовите електроди са екологични, тъй като при използването им не отделят вредни за атмосферата вещества, което е в съответствие с концепцията за устойчиво развитие и екология.

Резюме: Въглеродните електроди са универсални инструменти, които са намерили приложение в широк спектър от индустрии и процеси. Тяхната висока ефективност, устойчивост на високи температури, дълъг експлоатационен живот и прецизен контрол на процесите ги правят незаменими в много ключови индустрии. Благодарение на тяхната екологичност, въглеродните електроди са отлично решение за компании, които се стремят да постигнат технологично напреднали и в същото време екологично отговорни решения.

 

СПЕЦИФИКАЦИЯ

Каталожен номер AGC 1/2 x 12"
Диаметър на електрода ø и брой бройки в опаковката 13 мм - 50 бр
Приложение заваряване , рязане
Тегло [kg] 0,015
To Top